Welke opties zijn mogelijk voor elektrische verwarmingsinstallaties in combinatie met Busch-free@home?

Met Busch-free@home® is het mogelijk om een naregeling te doen voor de verwarmingssturing. Dit kan in elke ruimte afzonderlijk, als de ventielen op de radiatoren aangesloten/aangestuurd kunnen worden door de DIN-rail verwarmingsactor. Hierdoor kan je comfortabel de temperatuur in iedere ruimte regelen, daar waar je het nodig hebt.

Een centrale ruimtethermostaat verwarmt de gehele woning en is niet in staat om de ruimtes individueel te verwarmen. Ook de huidige 'slimme' thermostaten verwarmen centraal en niet in ruimtes individueel.

Indien de ventielen op een ZONE-regelaar geïnstalleerd zijn, heb je een verwarmingsregeling per zone. Ook deze worden met de DIN-rail verwarmingsactor geschakeld. Deze naregeling wordt gedaan volgens het PWM-principe (pulsbreedtemodulatie).
 

Communicatie met de verwarmingsketel:

De communicatie met de verwarmingsketel gaat via een schakelactor (sensor/actor combinatie voor inbouwdoos of door 1 contact van de 4x16A DIN-rail schakelactor).

Dit contact wordt in de Busch-free@home® configuratie verbonden met alle slimme thermostaten, waardoor bij warmtevraag van 1 van de slimme thermostaten dit contact zal sluiten en daarbij de warmtevraag aan de verwarmingsketel sturen. Dit kan alleen bij ketels die een AAN/UIT contact aangesloten kunnen krijgen. De stooklijn van de ketel zal (hij) deze zelf aanpassen naar aanleiding van het meten van het verschil tussen de aanlooptemperatuur en de retourtemperatuur en eventueel met een buitentemperatuurmeting.

Dit betekent:

Op werkdagen :

• 's ochtends keuken en badkamer verwarmen; andere ruimtes blijven in nachtverlaging

• 's avonds keuken en woonkamer (eventueel eetkamer) verwarmen

 

Bij een woonkamer vol visite:

• Woonkamer uit.

• Studeerkamer of kinderspeelkamer aan.

 

Warmtepomp

Omdat men in één installatie niet iedere ruimte afzonderlijk kan verwarmen en koelen, beslist de warmtepomp tussen koelen of verwarmen. De warmtepomp biedt een contact aan op een Busch-free@home® ingang. Deze ingang wordt binnen de Busch-free@home® configuratie verbonden met alle thermostaten, waardoor deze gezamenlijk in koelmodus of verwarmingmodus gezet worden.

 

Stadsverwarming

Bij stadsverwarming wordt met Busch-free@home® alleen de naregeling gedaan. Met andere woorden: de slimme thermostaat bedient de ventielen t.b.v. de radiatoren of de zoneventielen.

Belangrijk is dat de Busch-free@home® thermostaten gekalibreerd worden. Dit kan door een gewone thermostaat in de ruimte bij de Busch-free@home® thermostaat te plaatsen en na het bereiken van de stabiele ruimtetemperatuur moet men in de Busch-free@home® applicatie de ruimte temperatuur aflezen in die ruimte. Het verschil (plus of min) wordt geparametreerd in de Busch-free@home® thermostaat.

 

Heeft dit antwoord u geholpen?
Dank u wel voor uw feedback
Vervelend dat uw vraag nog niet beantwoord is. Typ hieronder uw zoekwoord in zodat we u verder kunnen helpen met een antwoord.


Busch-Jaeger Community

Stel uw vraag in de Busch-Jaeger Community


Consumentensupport

088 – 2600 999


Technische support voor installateurs en groothandel

088 – 2600 900

Onze specialisten zijn van maandag tot en met vrijdag va 08.00. tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar
088 – 2600 900

Vind een installateur bij u in de buurt.

De gespecialiseerde elektricien richt uw Smart Home precies zo in dat alles perfect voor u werkt. Mocht u na enige tijd de instellingen toch willen wijzigen? Dan kunt u dat heel eenvoudig zelf op elk gewenst moment aanpassen naar uw persoonlijke voorkeur.

Vind een installateur